Web Design & Developement

Vrei un site ingenios care să-ți aducă mai mulți clienți?

Ce este Web Design-ul?

Web design sau designul web se referă la procesul de creare, proiectare și aranjare a elementelor vizuale ale unui site. Implică elaborarea și planificarea aspectului, culorilor, tipografiei, imaginilor și altor elemente vizuale ale unui site pentru a-l face atractiv, funcțional și ușor de navigat. Scopul designului web este acela de a crea un site care comunică eficient mesajul brandului, care implică vizitatorii și îi încurajează să întreprindă acțiunea dorită, cum ar fi efectuarea unei achiziții, abonarea la un serviciu sau completarea unui formular. Funcționalitatea site-ului tău este cel mai important factor. Marketingul digital îți poate scala afacerea mai mult decât crezi, dar multe ramuri ale acestuia pot fi profitabile doar dacă ai un site funcțional. Nu te poți aștepta la rezultate bune din reclame (google ads sau facebook ads) dacă site-ul tău merge greu sau navigarea este complicată; utilizatorii vor renunța imediat și apela la un competitor.

De ce ai nevoie de Web Design?

1.

Site-ul tău trebuie să ofere o experiență plăcută tuturor utilizatorilor, ca să le fie mult mai ușor acestora să găsească ceea ce caută și să interacționeze cu brandul tău. Când publicul poate naviga cu ușurință, șansele să convertească și să devină clienți loiali cresc ca drojdia.

2.

Un site cu aspect profesional, cu un design curat, navigare intuitivă și conținut informativ, crește credibilitatea unei afaceri și stabilește autoritatea acesteia în industrie. Acestea aduc mai multă încredere din partea clienților, care în schimb aduce mai multe venituri și parteneriate.

3.

Când site-ul este proiectat având în vedere optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO), vizibilitatea acestuia crește semnificativ. Acest lucru poate duce la creșterea traficului, la mai multe clienți potențiali și, la mai multe venituri.

4.

Un site bine conceput, cu îndemnuri clare la acțiune și formulare ușor de utilizat, ajută nu doar la informarea publicului ci și la creșterea achizițiilor, înscrierilor, programărilor și a oricăror tipuri de conversii. Toate acestea au un impact direct asupra creșterii veniturilor, făcând din web design o investiție esențială pentru afaceri.

De ce să alegi DigitalDot?

Cu o experiență de peste 7 ani în domeniu, avem cunoștințele necesare pentru a gândi și proiecta un site care să răspundă concret nevoilor tale. Experții noștri se mențin în trend când vine vorba de bune practici, punând funcționalitatea și designul responsive pe primul loc. Creăm soluții personalizate printr-un amestec de research pe industrie, axare pe rezultate, servicii complete și creativitate cernută pe deasupra.

Claritatea este una din valorile care ne-a unit sub umbrela agenției. Credem că cele mai bune rezultate provin dintr-o comunicare clară, eficientă și obiective specifice.

Vrei un site ingenios care să-ți aducă mai mulți clienți?

Care sunt pașii de creare a unui website?

Începem cu un research pentru a înțelege afacerea ta, obiectivele, publicul țintă și concurența. Toate acestea vor acționa ca niște ancore pe parcursul implementării.

Continuăm cu planificarea. Pe baza cercetării, dezvoltăm un plan pentru design, conținut, funcționalitate și structura site-ului și creăm o cronologie a proiectului. Acest proces poate implica crearea de prototipuri pentru a te ajuta să vizualizezi produsul final.

Odată ce design-ul este stabilit, începem implementarea. Punem cap la cap toate elementele prestabilite și testăm cu atenție funcționalitatea si responsiveness-ul designului. Pasul acesta se încheie cu lansarea site-ului cu toate integrările necesare.

Ultima etapa este cea de mentenanță și suport. După lansare oferim o perioadă de asistență pentru a ne asigura ca site-ul este actualizat, securizat și funcționează corect.

Întrebări frecvente despre Web Design

Cu ce mă ajută Web Design-ul?

Un site construit gospodărește îți aduce multe beneficii. Când utilizatorii navighează cu ușurință pe site-ul tău și găsesc informațiile relevante, șansele ca aceștia să convertească și să revină cresc semnificativ. Asta va crește și traficul pe site, oferind mai multă încredere și motoarelor de căutare, favorizând site-ul tău în detrimentul altora. Un alt avantaj este cel competitiv, un design bun te ajută să ieși în evidență în industria ta. Per total, când investești într-un design bun, investești în afacerea ta.

De ce este necesar să apelez la o agenție de Web Design?

Crearea unui site este un proces care consumă timp și cunoștințe. O agenție îți oferă expertiză, economii de timp și costuri, personalizare și suport în crearea unui site. Are experiența necesară să creeze un site atât atrăgător cât și optimizat pentru motorarele de căutare. Site-ul nu va fi doar funcțional ci și adaptat nevoilor tale de business. Delegând o agenție, te poți elibera să dezolți propria afacere cum știi tu mai bine. Totodata, oferindu-ți asistență, cu o agenție poți modifica site-ul pe parcurs pentru a-l scala odată cu afacerea ta. Cu o agenție te poți asigura că site-ul tău rămâne actualizat și eficient pe termen lung.

Cum pot măsura succesul site-ului meu?

Există mai mulți indicatori de performanță (KPI) pe care îi poți folosi pentru a măsura succesul unui site. Unul din ei este traficul pe site. Poți măsura numărul de vizitatori cât și timpul petrecut de aceștia pe site cu instrumente precum Google Analytics. Poți urmări și cât de implicați sunt vizitatorii prin numărul de page-views și bounce rate. Acestea te ajută să vezi unde și ce îmbunătățiri poți face. Un alt indicator este rata de conversie. Urmărind procentul de vizitatori care convertesc și care abandonează coșul îți arată de asemenea eficiența site-ului.

Care sunt costurile necesare pentru a colabora cu o agenție de Web Design?

Costul serviciilor de web design variază în funcție de o serie de factori, cum ar fi complexitatea proiectului, nivelul de personalizare necesar și dimensiunea site-ului. În general costurile pot varia de la câteva sute, la câteva mii de euro în funcție de particularitățile fiecărui proiect. Dar costul nu este singurul lucru de luat în considerare. Ține cont în primul rând de expertiza și experiența agenției, calitatea muncii lor anterioare, abilitățile lor de comunicare și management de proiect și capacitatea lor de a satisface obiectivele tale. Noi ne adaptăm după nevoile tale și creăm un plan specific care să îți aducă rezultate la un cost rentabil. Contactează-ne acum să creăm împreună o imagine faină pentru brandul tău.

Care sunt greșelile de evitat în Web Development?

Există câteva greșeli comune care ar trebui evitate în web design pentru a asigura o experiență pozitivă utilizatorilor și a atinge obiectivele tale de afaceri. Navigarea slabă este una din ele pentru că creează frustrare și confuzie în rândul utilizatorilor și duce la un bounce rate mare. Un alt lucru de evitat ar fi timpul lent de încărcare. Trăim în era informațiilor rapide, în care avem doar câteva secunde la dispoziție să captăm atenția utilizatorilor. Dacă timpul acesta este cheltuit pe încărcarea site-ului, vei pierde foarte mult trafic. O altă greșeală este lipsa de conținut relevant. Acest lucru poate afecta și eforturile SEO. Utilizatorii caută conținut valoros pentru a răspunde unor nevoi și converti.

Ce este un design responsive?

Un design responsive permite unui site să își ajusteze aspectul și conținutul pentru a se potrivi cu dimensiunea ecranului dispozitivului pe care este afișat. Asta înseamnă că site-ul va arăta și va funcționa corect pe o varietate de dispozitive, cum ar fi desktop, laptopuri, tablete și smartphone-uri.

Care este diferența dintre web design și web development?

Web design și web development sunt două mere din aceeași plăcintă. Adică sunt două aspecte diferite ale creării unui site. Designul web implică aspectele vizuale și estetice cum ar fi schema de culori, tipografia și designul grafic. Obiectivul ei este să creeze un site ușor de utilizat și atrăgător, care comunică eficient mesajul brandului și captează atenția publicului țintă. Web development, pe de altă parte, se referă la aspectele tehnice ale unui site, cum ar fi partea de programare, codare și gestionare a bazelor de date. Este partea responsabilă pentru construirea funcționalității site-ului.

Cât durează procesul de creare a unui site?

Timpul necesar pentru a crea un site depinde de mai mulți factori precum complexitatea acestuia, numărul de pagini și integrări și disponibililtatea resurselor (text, imagini, video, etc.). Un site simplu cu câteva pagini și funcționalități de bază poate fi finalizat în 2-3 săptămâni. Cu cât cerințele sunt mai specifice și fixe (dacă ai deja partea de conținut și îți place un anume template) timpul de muncă se scurtează. Dacă ai nevoie de o estimare mai concretă, putem discuta pentru a înțelege cerințele și nevoile tale și crea un plan cronologic pentru proiect.

De ce trebuie să am un site mobile-friendly?

În fiecare zi tot mai mulți oameni navighează online de pe telefoane. Statisticile din 2022 arată că peste 60% din populația globală folosește internetul de pe un dispozitiv mobil. Dacă vrei să ai un site de succes, acesta trebuie să răspundă nevoilor publicului tău, deci să fie mobile friendly. Această adaptabilitate este importantă si în clasamentul motoarelor de căutare. Google de exemplu acordă prioritate site-urilor compatibile cu cu dispozitivele mobile în rezultatele căutării lor. Un site responsive are mult mai multe șanse să apară în partea de sus a rezultatelor căutării, ceea ce poate duce la mai mult trafic și la o vizibilitate mai mare pentru site.

Vrei un site ingenios care să-ți aducă mai mulți clienți?